wedstrijdmagazine ADO Den Haag - Jong FC Utrecht, seizoen 2021-2022

zakte hierdoor een linie terug om de plek centraal achterin over te nemen. ADO Den Haag ging door de wijzigingen niet minder voetballen. Sterker nog, zo’n tien minuten voor rust kregen de bezoekers een aantal keer de mogelijkheid om de score te openen. Severina werd goed weggestuurd in de diepte, maar stuitte op de keeper. In de rebound probeerde Thomas Verheydt het nogmaals en opnieuw kon Westerveld de bal toucheren waarna de bal op de lat belandde. Uit de corner die hierop volgde waren de Hagenaars opnieuw gevaarlijk. De hoekschop kwam namelijk bij Breinburg terecht die vanuit de tweede lijn besloot het doel onder vuur te nemen. Ditmaal hoefde de doelman niet in actie te komen, aangezien het harde schot net naast ging. Reemst, die noodgedwongen Matthys moest vervangen na een half uur spelen, liep strompelend naar de kleedkamer na afloop van de eerste helft. Het was dan ook geen grote verrassing dat de jongeling in de kleedkamer achterbleef na de rust. Voor hem in de ploeg kwam David Puclin, die daarmee zijn officiële debuut maakte in de hoofdmacht van ADO Den Haag. De Kroaat deed al een helft mee in het oefenduel (3-1 verlies) van afgelopen dinsdag tegen FC Utrecht en mocht nu dus opnieuw speelminuten maken van de trainer. Jong AZ is een ploeg dat maar weinig tegen krijgt en dat bleek ook in de tweede helft. ADO Den Haag kon, net als in de eerste helft, maar moeilijk door de compacte defensie heen komen. Daar stelde Jong AZ aanvallend echter weinig tegenover en had Wentges vrijwel het gehele tweede bedrijf niets te doen. Na een kwartier spelen kwam ADO Den Haag beter in de wedstrijd. Steijn schoot vanaf zo’n 20 meter ruim over het vijandelijke doel. Bij de eerstvolgende mogelijkheid was het wel raak. Kishna wist met een afgemeten voorzet het hoofd van Verheydt te bereiken en de spits kopte beheerst raak in de rechterhoek. Het doelpunt werd met het uitzinnige en druk ADO DEN HAAG 14.