wedstrijdmagazine ADO Den Haag - Jong FC Utrecht, seizoen 2021-2022

ADO DEN HAAG 15. bezette uitvak gevierd, al begaf de boarding het tijdens het feestgedruis. De fans vielen over de boarding heen en over elkaar heen. Gelukkig raakte hierbij niemand gewond. Wel konden de hekken als verloren worden beschouwd en als noodoplossing werden er dranghekken voor het uitvak geplaatst. Dit duurde eventjes en de wedstrijd werd daardoor voor tien minuten stilgelegd. Na de hervatting ging de Haagse formatie op zoek naar de 0-2. Sem Steijn leek hier even dichtbij toen hij opdook in scoringspositie. De aanvallende middenvelder probeerde het met een hakje, al was deze niet hard genoeg om het de keeper lastig te maken. Maar liefst veertien minuten werden er bijgetrokken door de arbitrage, onder andere vanwege het stilleggen van de wedstrijd door het voorval met de boarding. Het werden spannende extra minuten met kansen aan beide zijdes. Catic testte Westerveld andermaal met een gedrukt schot en Buurmeester liet Wentges in actie komen aan de andere kant van het veld. De vermoeidheid nam toe in de laatste fase van het duel en wist Jong AZ geen vuist te maken. Wentges hield dus zijn doel schoon en was de zege voor ADO Den Haag een feit. Karakteristieken Jong AZ - ADO Den Haag (0-1) Scoreverloop: 67. Verheydt 0-1 Scheidsrechter: Gansner Opstelling Jong AZ: Westerveld; Lathouwers, Koopmeiners, Dekker, Kerkez; Buurmeester, De Jong, Schouten; Addai (82. Van Aken), Meerdink (82. Kewal), Van Brederode (57. Allouch) Opstelling ADO Den Haag: Wentges; Asante, Amofa, Matthys (30. Reemst 46. Puclin), Kemper; Breinburg, Klas, Steijn; Kishna (90+1. Bourard), Verheydt, Severina (64. Catic)