wedstrijdmagazine ADO Den Haag - Jong FC Utrecht, seizoen 2021-2022

ADO Den Haag haalt met 0-1 zege bij Jong AZ drie belangrijke punten binnen ADO DEN HAAG 13. Auteur: Rokus Driesen Fotografie: Rico Brouwer Franken reisde vandaag niet af naar Wijdewormer. De hoofdtrainer is deze week ziek en kon er daardoor vanavond niet bij zijn. Edwin Grünholz zat vandaag als eindverantwoordelijke in de dug-out op het AFAS Trainingscomplex, de thuishaven van Jong AZ. Bij de tegenstander was het Maxim Dekker die in de warming-up moest afhaken en hij werd vervangen door Jayden Addai. In het eerste kwartier was er maar weinig vertier op het veld en beide teams wisten geen kansen te creëren op het kunstgrasveld in Wijdewormer. Na die eerste rustige vijftien minuten gingen beide ploegen wat verder op de helft van de tegenstander voetballen en dat leidde al snel tot de eerste speldenprikjes. Eerst was het Verheydt met een kopbal die te zacht was om het de Jong AZ-doelman moeilijk te maken. Vervolgens kwam Jong AZ eruit via Buurmeester die het strafschopgebied van ADO Den Haag wist binnen te dringen. De voorzet van de middenvelder werd echter goed onderschept door de Haagse defensie. Een paar minuten hierna kon men het eerste schot van de wedstrijd noteren. Deze kwam van de voet van Addai, die de voor de wedstrijd uitgevallen Dekker moest vervangen. Het duel was ongeveer 25 minuten onderweg toen Hervé Matthys de strijd moest staken vanwege een blessure. Plaatsvervangend hoofdtrainer Edwin Grünholz stuurde Benjamin Reemst het veld in voor de Belgische verdediger. Dhoraso Klas GEELGROEN CLUBNIEUWS ADO Den Haag heeft met een nipte overwinning drie belangrijke punten bijgeschreven. In een duel zonder veel grote kansen brak Verheydt na 60 minuten de ban met een goed geplaatste kopbal. Bij het vieren van het doelpunt begaf de boarding het bij het uitvak waardoor het duel tien minuten werd stilgelegd. In het restant kregen beide ploegen nog wat kleine kansen, maar gescoord werd er niet meer. Hierdoor was de zege een feit en doet ADO Den Haag uitstekende zaken op een avond waarin de concurrentie punten liet liggen.