wedstrijdmagazine ADO Den Haag - VVV-Venlo, seizoen 2021-2022

ADO DEN HAAG 15. Karakteristieken Almere City - ADO Den Haag 1-3 (1-2) Scoreverloop: 12. Duijvesteijn 1-0, 36. Steijn 1-1, 40. Verheydt 1-2, 94. Besuijen 1-3 Scheidsrechter: Van den Kerkhof Toeschouwers: 3.090 Opstelling Almere City: Etemadi; Hammouti (81. Resink), Leeuwin, Helstrup, Poll; Receveur, Duijvesteijn, Esajas; Alhaft, Arweiler, Van Hoeven (62. Puriël) Opstelling ADO Den Haag: Koopmans; Asante, Michael Mulder, Matthys, Kemper; Klas (91. Komljenovic), Steijn (80. Rottier), Amofa; Kishna (70. Catic), Verheydt, Bourard (70. Besuijen) Na de thee zorgde Kishna als eerste voor nieuw Haags gevaar. Zijn schot van de rand van het strafschopgebied werd van richting veranderd. De hoekschop leverde niets op. Een steekpass van Amofa zette Steijn op het spoor van een derde treffer. Keeper Etemadi wist de in het Zuiderpark groot geworden schaduwspits van scoren te houden. Met Amar Catic en Vicente Besuijen als verse krachten probeerde ADO Den Haag het duel in het slot te gooien. Catic creëerde een prima kans, maar Verheydt kopte deze keer net naast. Almere City leek daarna op gelijke hoogte te komen. Arbiter Van den Kerkhof annuleerde de goal echter wegens het hinderen van Luuk Koopmans. Een vloeiende Haagse aanval bracht invaller Evan Rottier in schietpositie. Zijn uithaal eindigde in het zijnet. In blessuretijd zorgde Vincente Besuijen alsnog voor een uitroepteken. Omdat de keeper van Almere City mee opgekomen was kon hij vanaf eigen helft genadeloos nauwkeurig uithalen. Wat een prachtgoal! ADO DEN HAAG ALMERE CITY FC